Zeventien bekeuringen uitgedeeld op Eerste Paasdag voor samenscholing

Bommelerwaard – Op zondag 12 april zijn er bekeuringen uitgedeelt aan jongeren die zich niet hielden aan het samenscholingsverbod. Dit gebeurde in Kerkdriel en in Zaltbommel. Er zijn zeker zeventien bekeuringen uitgedeeld.

Kerkdriel
Zondagavond waren er zeven jongeren samen gekomen op het afgesloten voetbalterrein DSC in Kerkdriel. Zij hielden zich nog wel aan de anderhalve meter afstand regel. Maar niet aan het verbod om niet met meer dan drie personen samen komen. Alle zeven jongeren hebben een bekeuring gekregen voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

Zaltbommel
Op de carpoolplaats achter het benzinestation in Zaltbommel hadden zich zes jongeren verzameld. Ook zij negeerde de aanwijzingen van de overheid om niet met meer dan drie personen samen te komen. Wel hielden ook zij voldoende afstand van elkaar. Maar ook deze drie jongeren hebben een bekeuring gekregen voor het overtreden van het samenscholingsverbod.
Ook kwam er nog een grijze kleine auto de carpoolplaats oprijden toen de politie bezig was met de andere groep jongeren. In deze auto zaten vier mensen gepropt. Aangezien zij niet uit hetzelfde huishouden kwamen hebben ook deze vier mensen een bekeuring gekregen voor het negeren van het samenscholingsverbod.

Foto’s: Politie